Σημείωμα

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Κοσμίδης είναι ένας διακεκριμένος οικονομολόγος, κάτοχος Bachelor Τραπεζικής Ασφαλιστικής από το δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Cnam, καθώς και Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το 1993 προσελήφθη στην Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδος έπειτα από εξετάσεις που διεξήχθησαν την ίδια χρονιά, ενώ η επιστημονική του κατάρτιση συναρτήσει της πλούσιας εμπειρίας του στον τομέα χρηματοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,τη διαχείριση κόκκινων δανείων και των επενδυτικών προγραμμάτων, αδιαμφισβήτητα σπανίζει.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Δε θα μπορούσε να παραλείψει κανείς την εξαιρετικά πετυχημένη πορεία του σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ,όπως στα καταστήματα της ΕΚΤΕ και ΕΤΕ στο Μόναχο, τη Νυρεμβέργη και τη Φρανκφούρτη.

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2018 είναι ανώτατο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας , με πυρήνα ενασχόλησης τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων αρχικά και την ρύθμιση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων μετέπειτα.

Από τον Αύγουστο του 2017 επικεφαλής του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού επιχειρήσεων Ν.4869/2017 της ΕΤΕ.

Μιλάει καλά Αγγλικά και πολύ καλά Γερμανικά.

Η δραστηριοποίησή του στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα ως μέλος Δ.Σ. ΠΕ.Α.Π. (Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός] ,αποτέλεσε το βάπτισμα του πυρός και συνάμα το εναρκτήριο λάκτισμα για την υπεύθυνη ενασχόλησή του με τα κοινά και ταυτόχρονα την απόλυτη συνειδητοποίηση ότι θέλει να προσφέρει στους συνανθρώπους του.

Ο Κώστας Κοσμίδης είναι μπολιασμένος με υψηλές αξίες και ιδανικά .

Ένας άνθρωπος που βαδίζει με το εμείς και όχι με το εγώ.

Ένας άνθρωπος που διακατέχεται από απεριόριστο σεβασμό για τα εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη, για τους συμπολίτες του, για τα παιδιά, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους.

Εχει όραμα για μία καλύτερη Ελλάδα

Μία Ελλάδα πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, πιο δημιουργική, περισσότερο ισότιμη σε όλα τα επίπεδα και βεβαίως οικονομικά ευαγή και ανεξάρτητη ,με συγκεκριμένες λύσεις που προτείνει μέσα από πλούσιο κράμα γνώσεων και εμπειριών που διαθέτει.

Ένας αγωνιστής, ένας μάχιμος εργαζόμενος που δε του χαρίστηκε τίποτε, ένας ευσυνείδητος πολίτης που αρνείται να αφήσει τη δική του μοίρα αλλά και των άλλων έρμαιο στα χέρια ανεύθυνων και επιλέγει να υψώσει το ανάστημά του και τη φωνή του για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Ένας ευπατρίδης που δε μετέτρεψε σε καριέρα και όχημα την πολιτική σκηνή του τόπου μας, αλλά αντιθέτως θέτει τις γνώσεις του, την εμπειρία του, την προσωπικότητά του στην υπηρεσία όλων, σπάζοντας το κατεστημένο.

Ο Κώστας Κοσμίδης αγαπά την πατρίδα του και μάχεται καθημερινά αφού δεν ξεχνά στιγμή πως «Πας οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης».

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο 22 ετών ο οποίος είναι φοιτητής.

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
YOUTUBE
INSTAGRAM