MAY 27, 2019 0COMMENTS

Κατά τον Αριστοτέλη, «ὅταν τό πλῆθος πρός τό κοινόν πολιτεύηται συμφέρον, πολιτεία καλεῖται». Σύμφωνα με τον ορισμό αυτό, για να έχει κάποιος δικαίωμα να φέρει τον τίτλο του πολίτη και να λογίζεται οργανικό μέλος μιας κοινωνίας, πρέπει τα ενδιαφέροντά του να μη στρέφονται αποκλειστικά γύρω από το ατομικό του συμφέρον, αλλά να επεκτείνονται ευρύτερα μέσα στον κύκλο της ολότητας. Όσοι κατά την αρχαιότητα έδειχναν αδιαφορία για τα κοινά και αποκλειστική μεριμνά τους ήταν η προαγωγή του ατομικού μόνο συμφέροντος ονομάζονταν «ἰδιῶτες».

Αυτό λοιπόν που την εποχή του Αριστοτέλη αποκαλούνταν ντροπή[όνειδος], στη σημερινή εποχή  αποκαλείται φυσικό ή αναπόφευκτο φαινόμενο και επακόλουθο , άρρηκτα συνδεδεμένο με την απαξίωση ή την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του.

Η αποκάλυψη ζοφερών σκανδάλων σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση της εξουσίας επί σειρά πολλών ετών ,που εν τέλει οδήγησαν τη χώρα σε ένα ατέρμονο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που τραυμάτισε ακόμη και την εθνική περηφάνια του άλλοτε ένδοξου ελληνικού λαού αλλά και τον καθένα ξεχωριστά ,δημιούργησαν ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ πολιτικών και πολιτών.

Όμως αυτό δεν είναι κάτι απλό .Ελλοχεύει κινδύνους για εξαιρετικά επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις .

Παράλληλα ,ειδικά στις περιπτώσεις που ο  Ελληνας έχει χάσει τον προβληματισμό του  ουέ  και αλοίμονο να μη βρεθούν κάποιοι να του θυμίσουν από πού ξεκίνησε και σε ποιό σημείο πρέπει να ξαναβρεθεί ,ώστε και ο ίδιος και η χώρα που ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του να ορθοποδήσει και πάλι .Θεωρώ υποχρέωσή μου να ασχοληθώ με τα κοινά και με τα προβλήματα του τόπου που τόσο αγαπώ.

Η απαγοήτευση ,η απαξίωση, και ο μηδενισμός ποτέ δεν οδηγούν σε πρόοδο,ευημερία,και επιτυχία, συστατικά τα οποία λείπουν από τη χώρα μας εδώ και χρόνια.

Εγώ λοιπόν,ο Κώστας Κοσμίδης ,ένας απλός άνθρωπος, που όμως αρνείται  να τον ισοπεδώσουν τα λάθη του παρελθόντος κάποιων  ή οι δυσκολίες ,που αρνείται πεισματικά  να αφήσει την τύχη και το μέλλον το δικό του και των συνανθρώπων του στα χέρια  μισαλλόδοξων, ανεύθυνων και επικίνδυνων  επαγγελματιών πολιτικών που θυσιάζουν μία ολόκληρη χώρα στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος και της ερωτολαγνείας με την εξουσία ,σας προτρέπω και σας καλώ όλους ανεξαιρέτως να αγωνιστούμε γι αυτή την ιερή πατρίδα στο χώμα της οποίας στάζει ακόμη το αίμα των προγόνων μας για να είμαστε ελεύθεροι. Να  αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας που αισθάνονται ανυπεράσπιστα και φοβισμένα..Να υψώσουμε το ανάστημά μας ως γνήσιοι Ελληνες και να πούμε επιτέλους :

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εγώ αγαπητοί συμπολίτες μου θέλω μαζί σας να πω ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα αυτά και εύχομαι να σας εμπνεύσω να θυμηθούμε τελικά ποιοί πραγματικά είμαστε. Δώστε μου μέσω της ψήφου σας που είναι το δικό σας όπλο, την ευκαιρία να σας αποδείξω περίτρανα πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ονειρεύονται και που πιστεύουν στο τρίπτυχο –Πατρίδα-Θρησκεία –Οικογένεια και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να περιφρουρήσουν ΤΙΣ ΑΞΊΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΆ ΤΟΥΣ.

 

Add Your Comment

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
YOUTUBE
INSTAGRAM